Вячеслав Малежек. Как умел - так и жил. Рус. Бел

Максим Троянович
Посадил дерево, сыновей вырастил,
С берега к берегу свой мосток вымостил,
С берега к берегу свой мосток вымостил.
Дом сложил бережно, ничего лишнего.
Кошелёк денежный разделил с ближними,
Кошелёк денежный разделил с ближними.
Как умел - так и жил,
Песни грустные сложил,
Чтобы весело жилось,
Чтобы вместе, а не врозь,
Чтобы весело жилось,
Чтобы вместе, а не врозь.
Знал на вкус радости,
Миловал милую,
От дурной зависти Бог меня миловал,
От дурной зависти Бог меня миловал.
Не пропал в праздности,
Да любил истово -
Вот и все частности,
Вот и вся исповедь,
Вот и все частности,
Вот вся исповедь.
Как умел - так и жил,
Песни грустные сложил,
Чтобы весело жилось,
Чтобы вместе, а не врозь,
Чтобы весело жилось,
Чтобы вместе, а не врозь.


Як умеў - так і жыў
 
Пасадзіў дрэва, сыноў выгадаваў,
З берага да берага свой масток брукаваў,
З берага да берага свой масток брукаваў.
Дом збудаваў, нічога лішняга.
Грошы падзяліў з блізкімі,
Грошы падзяліў з блізкімі.
Як умеў - так і жыў,
Песні сумныя склаў,
Каб весяла жылося,
Каб разам, а не паасобку,
Каб весяла жылося,
Каб разам, а не паасобку.
Ведаў на густ радасці,
Мілую мілаваў,
Ад  зайздрасці Бог мяне мілаваў,
Ад  зайздрасці Бог мяне мілаваў.
Не знік у бяздзейнасці,
Ды кахаў апантана -
Вось і ўсе прыватнасці,
Вось і ўся нірвана,
Вось і ўсе прыватнасці,
Вось уся нірвана.
Як умеў - так і жыў,
Песні сумныя склаў,
Каб весяла жылося,
Каб разам, а не паасобку,
Каб весяла жылося,
Каб разам, а не паасобку.

    Перевёл Максим Троянович