В глибинах пам ятi

Григорий Божок
В ГЛИБИНАХ ПАМ’ЯТІ
В глибинах пам’яті, у згадках
Таємно рідне оживає
Щоб передатися нащадкам
Те, що ніколи не вмирає.

Коли під стіл ходили пішки,
Як в перший раз сказали «мамо»
І щирий погляд чи усмішку
Їй щохвилини дарували.

Спливає двір і рідна хата,
Трава навколо зеленіє,
Садок під хатою квітчатий,
В городі явір височіє.

Летять й курличать журавлі,
Синички по тиночку скачуть,
Життя буяє на землі:
Трудяться, сміються, плачуть.

Що в душу та до серця взяв –
Те в струнах пам’яті співало,
Навік в собі закарбував
Й живими фарбами заграло.
 5.12. 2018 р., Київ
------------------------------
* "Хата в украинском селе". Холст, масло. Картина Маши Борисенко, 13 лет