Я - снiг... Я чистий, бiлий, свiтлий снiг

Миклош Форма
Я – сніг... Я – чистий, білий, світлий сніг...
Ні, я – зима, що повниться снігами,
і всі попи, раввіни та імами
снігам щомить вклоняються до ніг…

Так! Саме так: я – світлая зима –
готую білу каву в білій джезві.
І білим я напоюю весь Всесвіт:
кінця і краю білому – нема...

Так, я – зима! Є прагнення хутчіш
весь світ і всіх на світі напоїти
бажанням жити чистим і творити
зі світлої душі цей білий вірш...