Вучиз?

Билал Адилов
      
Вун я заз чирайди вахтарин къимет,
Гьиссерин верцIивал  турди зи кьиле.
Вун я  ванарайди - им  я ви кьисмет,-
Сирнавиз гайиди бахтарин гьуьле.               
 
Вавай заз чир хьана, тек сад рикIе тун
Уьмуьрдин чIехи са  бахт хьиз кьабулун,
Ва тек  гафунилай гъавурда акьун,
Тек  килигунилай вири аян хьун.
 
Тек вун я   лагьайди- гьайиф къведач чан-
Жуван уьмуьрдикай атIана ваз гун!
Тек са ваз хас я кьван кьуна масадан
Гъамар багърияр  хьиз рикIив агудун.
 
Тек вун  я гъавурда акьазвайди зи,
Тек ваз ахъайзава за руьгьдин сирер,
Тек вун я  рикIин къен  аквазвайди зи ,
Тек вуна гьисзава  кар кьунвай хирер.
 
Вучиз за вахъ галаз гъам пайзаватIа,
Вучиз на  зи руьгьда икI  цIайзаватIа?