Вуч я кIанивал

Билал Адилов
 

КIевера  гьатнавай фагьум  акIана,
МефтIеда къай авай гъамар ацIана,
Са юкъуз бейхабар тадиз  атана
Руьхъедик  акатай  цIай я кIанивал.

Гуьлуьшан яйлахар къвезва зи рикIел,
Марварар акъатна цацарин никел,
Шадвал ава руьгьда  гьиссерихъ цIигел-
ХъуьтIуьз гатфарин цуьк - май я кIанивал.

ТIалар гуда чандиз чаравили гикI,
Вун  къекъвез жеда гьа жуван  паюник,
Ам патав тахьайла акъатдачни рикI,
Саврухдин ,тIурфандин къай я кIанивал.

Фергьад мажбурначни дагълар чукIуриз,
Алахъиз  Ширинан гьиссер юзуриз,   
Межнун чуьлда хьана Лейли жагъуриз,
Эслидин Керемаз «гьай» я  кIанивал.


Экуь я зи мурад, экуь я ният,
Хиялди авайди –нур гузвай  тават!
Са чандин къенева са чан  аманат-
Кьисметди заз ганвай пай я кIанивал!