КЬВЕ ЙИФ

Билал Адилов
Ингье,шегьердин йиф…кьуд пад я эквер,
Ина гьар инсандин  кIвачик гала  звер,
Ина гьар са ванцик ван  какахьнава,
Нефес къачуз жезвач ,залан я гьава.

Сад кефи  кIубан яз  кIвализ хъфизва,
Садни дердерилай яман  ифизва,
Гьеле ахъаз ама базар, ресторан,-
Ялар ягъаз ава кьуьзуьди жаван…

Амма лап яргъара, са дагъдин хуьре
Къе йиф акъатзава вичиз хас жуьре,
Ана цавун гъетер   мукьвал я, мукьвал,
Ана варз экуь я дагъларин кукIвал.

Куьчейра кас амач, секин я кьуд пад,
Амма са дакIардай ванер къвезва шад,
Ана къе мел ава- рушар кIватI хьана,
КIвалахиз сад садан гуьгьуьл тахана.

Вилик рекъер гала, кьве патахъни- сар,
Садани кагьулвал ийизвач са чIар,
Хуьруьн манидарар атанва иниз,
ЧIагъандин авазар физва алахьиз…

…Эгь, им шегьердин йиф…кьуд пад я эквер,
 Ина гьар инсандин  кIвачик гала  звер,
Ина уьмуьрдилай ятIани рази,
Вучиз вил галатIа хуьруьн йифехъ зи?