перед снiгом

Фиолетта
Грудень нанизує дні на холодні вітри,
Темінь, чи присмерк - ліхтар пересвітлює кволо,
Скільки до снігу чекати - години зо три?
Хмари ж впираються в крони вгодованим волом.

Там, межи крон, заблудилися крики птахів,
Тих, що ніколи не знали нічого про вирій,
Що вони бачать помежи промерзлих дахів,
Зерен шукаючи долу на бруку ще сірім?

Ми в поверхівках досьобуєм осінь як чай,
Гріємо руки горнятком і так, мимоволі -
Ситом проціджуєм час до снігів, зазвичай
Крихтами мрії годуєм в зимовій неволі.