Тyyл

Санаара Шилеув
 
Ытыhын сылааhа,
Хара5ын оонньуура...
Уостарыn имэnнээн
Манньытан саnаран
Хап хара хаастарыn
Сып сырдык мэсyэнyn
Кыыс куппун эрийэн
Бэйэ5эр ыnырар...
"Кэл миэхэ сэгэриэм
Тымныйбыт сyрэххин
Кууhаммын сылытыам
Сыллааммын уурааммын
Дууhа5ын сырдатыам...
Эйигин до5оччуок
Билиниэм билигин
Со5оттох ааньалбын
Оло5ум устата
Кэтэспит эбиппин..."
Мин ити тыллартан
Кыбыстан, кытаран
Сирэйбин саптынан
Yэрэммин кyлэбин
"Эн дуо бу? Мин дьолум?
Олохтоох аргыhым?"
Тyргэнник арааhы
Толкуйдаан ылабын...
Илиибин уунабын
Хараххын кэрэбyн...
Куустуhан тэтирээн
Имэnnэ бэринэн
Уостарбыт сыстаннар
Сэрэнэн тыынабыт...
Дьэ дьоллоох, эриллэн
Ырайга кэтээрy!...
Тэлэппyэн тыаhыттан
Уhуктан кэллэ5им...
Кураанах суор5аммын
Харбыалаан эрдэ5им...