Самотнiсть

Вита Вольна
Самотність - це не розпач і розлука,
це - особливий, мирний стан душі,
коли відпочивають очі й вуха
й ніхто і вдалині не маячИть.
    Коли насамоті - я відчуваю,
    як плине час, який не повернуть,
    як Бог зі мною тихо розмовляє
    й підказує в житті несхибну путь.
Я відчуваю, як шепоче всесвіт,
співають свою арію зірки,
я пізнаЮ себе, рахую весни,
які для мене будуть ще цвісти.
    Люблю самотність, бо вона - відрада,
    бальзам на душу й простір для думок.
    З собою наодинці бути рада
    і двері зачиняю на замок.