Блискавицi серця LXXX, у кишенi неба

Юрий Лазирко
1.
клубок
у кишені неба
намотаних днем
доріг
воно тобі
сіре
треба
носити
мій біль
і гріх

воно певно
ні до чого
підібране
що згубив
там просто
ні слів
ні Бога
обгорточка
від журби

злиняла
кора конфузу
і списане
дно вірша
мов загнана куля
в лузу
у ніч
залягла душа

2.
послухайте
серце б’ється
мов птаха
об кригу шиб
то словом гірким
проллється
то ніби
вогонь ожив

послухайте
не чіпайте
хай виб’ється
хоч на вдих
з осіннього копірайту
по душах
за снігом йти

3.
словам
з голови
не вийти
бо з них
нижче планки
лід
то ж хочете
справу шийте
за втрату
прожитих літ

а можете
домалюйте
зацькованих
псів подій
носітеся
з ликом культу
хоч лики
не всі святі

4.
а кістка
дорожча з м’ясом
а гість
не завжди
твій друг
лассо закидає ласо
нав’язує ритм
і гру

святкові баньки
комуни
буденних
ляльок
бабло
хто з вас ще
у душу плюне
ховаючись
у кубло

хто камінь
у серце кине
діждеться
як той впаде
які ж ви
хороші стіни
кров з лоба
лиш де-не-де

які ж ви
надійні лікті
підніжки
і тусани
куми панахид
і литій
і вибрики сатани

5.
тягнутися підборіддям
навшпиньки
дійти до ґрат
забути в кутку
поліття
мотання кругів
і дат

заглянути
трішки вище
за власну гординю
за
вогні язиків зловіщих
угледіти
де гроза

на грім
набирає стріли
на хмари
побожний страх
на все
що від неї сіло
до сліз оголило дах

6.
плачУ
ще не значить
плАчу
хай плачуть
хто не платив
є сила
та більше вдачі
є місце
для теплоти

для першого
слова "мама"
а ще
для останніх "па"
для тебе
завжди кохана
надіє
моя
сліпа

20 Грудня, 2018