Ненька

Александр Филенко
                ***
Степом широким… знов серденько рветься…
ЗмОрена Ненька… тут вік не сміється…
Рідній Матусі… вже сонце не в радість…
Зоряні ніченьки… втрАтили слАдість…
Дуже огИдно… де Бога не чУють…
Бачити пики… що вічно жирують…
Землю родЮчу… до пекла зливАють…
ДУмок про совість… заблУдлі не мають…
Глузд ще не з’їхав… тримАтися буду…
Край наш квітУчий… відмИють від бруду…
Гетьман не зрАдить… а віра дасть силу…
Батько відрОдить… всім стежку до миру…
Факел не згАсне… де вільна людина…
Щиро промОвить… Живи, Україна!
Віру та Волю… брехня не здолАє…
Любу так пісню… вже мОлодь співає…
Дай їм надію… ці хлопці не зрАдять…
Жах та зневіру… від серця відвАдять…