Я всi твоj очi люблю

Миклош Форма
Я всі твої очі люблю –
дитячі, жіночі, дівочі...
Люблю їх у миті жалю,
люблю їх у миті співочі.

Як хочеш співати – співай,
а плакати – плач, моя рідна.
Дивись. Не відводь. Не ховай.
Усі твої очі – потрібні.

Я знов в твої очі дивлюсь
і бачу любов непорушну...
На очі твої я молюсь –
і бачу божественну душу...