Снiг

Тамара Базилевская
Поважно падав сніг сонливо,
Немов пухнастий білий кіт.
Летів додолу неквапливо,
Лягав заметом до  воріт.
Сріблився він хутром багатим,
Спиною тер об  стовбури,
Лежав, як ковдра біля хати
І був дарунком дітворі.
Без злості двірники бурчали,
Скребли лопатами стежки,
Замети дружно  підростали,
І грали дітлахи в сніжки.