Другу Николаю по прозвищу Джамбул

Виктор Прикипелов
Пішов з життя, переступивши край,
Товариш наших юних літ Микола.
Його зустріть не вийде вже ніколи,
Прости нас друже і навік прощай.

Струмлять літа і залишають кращі
Цей світ, що виник невідомо як,
Мов журавлі, сил в котрих уже брак...
І світ летить дияволу до пащі.

В його горнилі мелються роки
Під жорнами утрат або здобутків,
Квітують вздовж дороги незабудки,
Тієї, де ми ще йдемо поки.

Байдуже Всесвіту є ми, чи ні,
Без нас впадуть і роси і світанки,
Природа нову проведе огранку,
Продовжить людство свої дні.

А ми піщинки в вічній цій борні
З народження, дитинства, яслей, школи,
Крізь молодість і зрілість, як Микола.
І більше не повторимся на світі, ні.

2018