Новорiчна оселя

Виктория 75
      

Сьогодні особлива втіха:
Ялинку принесли у дім.
Коту дісталось на горіхи.
Був неабиякий екстрім,
Коли він лапками так вміло
Жбурляти іграшки почав.
Ялинці це незрозуміло:
Чому в кота такий запал?!
А Марик  нюхав кожну гілку:
Чи хвоя стала до смаку?
Забув про їжу, що в тарілку
Поклали, тільки не таку.
А ще гірлянда – ось так диво!
Вогнями запалала  вмить!
Ялиночка така красива
Причепурилася, горить!    
Бо РІК НОВИЙ уже в дорозі,
Візьме з собою він СВИНЮ.
Доставити її він в змозі.
І сили вистачить йому.
А ось з’явилася і Неллі:
Ступила тільки на поріг,
І очі стали враз веселі,
Дідусь ялинку їй привіз!
А котик іграшки знімає:
Втомився зовсім від утіх.
Тепер нехай  відпочиває.
Вже допоміг, як тільки міг.

…Так стало тепло у оселі.
Вогні, торкаючись до стелі,
Стрибають  зайчиком грайливим.
Хто тут живе, мабуть, щасливий!!!

24.12.2018