зграям

Така Синева
червоне зяяння місяця - отже, наявність рани,
в куті кошари вовк годує ягня.
у вовка тепла спина, у вовка тут свої плани,
він сповіщає овець про дату і час заклання.

червоне зяяння місяця. солодко пахне вересень.
і в цьому солоді чути, як землю лиже війна.
ворог сховався в пшениці, ворог засів у вересі
до ворога туляться цуцики. він їм дає імена.

труйними стрілами в степ вгризається перша паморозь,
страшитися варто холоду - в нас по талонах кресала
все, що влітку у грі тіней та світла ховалося
взимку вишкірює ікла і погрожує жалом.

поглянь, досконало - вовки грають у хамелеонів
в них малахітова шкура, темними плямами шерсть,
поки ніхто не вцілив кігтями в твої скроні,
мусиш ховатися в льох, з собою згрібаючи честь.

ранок бинтує рани. ранок - це пересторога,
вити немає на що. демобілізуватися.
дрімають породисті цуцики грудкою біля ворога
до вечора кілька годин. можеш і ти поспати.