ВВВ-47 В дчуття власно важливост

Хохол Хохотович
На вокзалі - їдкий вітер,
Рветься протягом на вихід,
І на вивісці між літер
Голубів здіймає в вихор.

Там - до кас у низках черги,
Пасажири прагнуть втечі,
У обходах та маневрах
Уникають колотнечі.

Голос жінки з гучномовця
Відчеканює до букви
Розклад поїздів - розносить
Першу вістку про розлуку.

Серед хаосу й безладдя,
Тільки в довідці - спокійно.
Там, мабуть, охочим знайдуть
Відповідь прямолінійну.

Куди їхати, щоб стати
Вільним птахом й відірватись
Від маршрутів і стандартів,
Загубить координати.

До вікна бюро скрутилась
Черга знаком запитання,
Кожен мріє взяти крила -
Й відлетіти на світанні.

Та в вікні - немов орчиха,
Вимагає - хто наступний,
Й вибиває на віддиху -
Всі думки легкі й підступні.

Бо хіба можлива втеча
З пункту А до пункту Б,
Обтинає безсердечно -
Крил зітхання голубе.