Спомен за снежинка

Петр Пенчев
Ах, снежинки! Красота...
Нежни, крехки, симетрични!
Казват - нямате душа?!
Значи - те, не ви обичат!

В паметта ви - зло, добро,-
японец умен го доказа!
Смеят ли се - сте перо.
Мръщят ви се-къс омраза.

Изумителен кристал!
Настроенията помни...
Върху твоите уста -
Любовта ни... ми напомни.