Надыходзiць Новы год!

Александр Сосиновский
                На белорусском языке

Надыходзiць Новы год!
Абяцае цуд прыгод!!!
Прагне велiчна у^ бары
Да прытулку на зары,
Каб прыйсцi у пэу^ны час
З падарункамi да нас!
Завiтаць нiбы вяльможа,
Што на лаву сеу^, бы у ложа!
Зiхацяць на iм сняжынкi, -
Быццам лёгкiя  iскрынкi!
Велiч ён спагнау^ з абшарау^,
Калi блукау^ памiж хмарау^,
I тлумачыу^ свой статут, -
Бо навошт зъявiу^ся тут?
Новы год хiлiу^ да твару
Асалоду здзейснiць мару:
Каб усiм жылося добра,
Каб вадзiлася i вобла!
I зау^жды каб ведау^ люд,
Што прытулак яго тут...
Нi на час, нi на хвiлiну,
(Бы прымецiу^ дзесць дзяу^чыну)
Завiтау^ ён назау^жды
Да лагоднай грамады!

                30.12.2018г.

С наступающим Новым годом, друзья!