Свиня-3

Хохол Хохотович
Хто б подумав, що із льохи -
З смороду і купи дристу,
Ковбасу елітну зроблять,
І гірлянду із сосисок.

Імператорську салямі,
Чи кавалок буженини,
Хоч маркетинг і реклама
Промовчать, звідкіль свинина.

Ще недавно вона терлась
Об обсрані пруття кліті,
Й за обидві щоки жерла,
Як не личило б кобіті.

Ще недавно - в купі гною
Гріла пузо на два боки,
Лежмом лежачи горою,
Поки не пройшла епоха.

Ще недавно всім сверлила
Слух різким й невпинним виском,
Поки їдла їй підкинуть,
І заткнуть голодний писок.

Але хто про це говорить,
Коли йдеться про продукт,
Який бавиться із зором,
В животі здіймає бунт.

Навіть чуйні та гидливі,
Коли йдеться про ковбаси,
Переборюють дражливість
Й пересилюють відразу.