Свиня-5

Хохол Хохотович
В одній клітці - поросята
І свиня, центнерів зо два,
На всіх півтора квадрати,
І розпачлива гризота.

Половина житломісця
Спальня для малих пацят,
Там свиня - копитом місить
Гній і сонних поросят.

Як не скрутить комусь шию,
То наступить на копитце,
І за мірками земними -
Аж ніяк не янгелиця.

Щоб пролізти до корита,
Дробить кості, чавить діти,
Поросята, хоч і спритні,
Та у клітці - ніде дітись.

Половина, звісно, кухня,
І сальні дві низки вимя
Виперли сосками й збухли,
Ждучи, як їх справно вимнуть.

Кухня - це також і спальня,
Бо пацята так привчились -
Засинати екстремально
З цицькою в брудному рильці.

Убиральня - скрізь, де можна,
Й де не можна, та поспіло,
У гівні лежать безбожно
Кільканадцять білих тілець.

Та проблеми житлоклітки,
Скоро рішиться в провінції,
Як заріжуть товсту тітку -
Що сама жирує в клітці.