Абг йиз юруш

Шюшеханум Керимова 2
               


       (Акрошиир)


Гъягъюз хъюгъна мектебариз бицІидар,
Увуна узу гъягъруси улихьна.
Зенгра сабпи ухьуз сарун йивидар,
Увуз диди дих апІидар узухьна.

Начу гьархуз гъитуй ухьухъди гафар,
Вахтар дици амдрубра гъи аьгъяхьуз.
Агуйза узухьинди вуйи лигбар,
КІваъра гъузна думу сессуз геренар.

Вахтнахьан фукІа апІуз хьундар дигиш,
Абг йиз юруш, кІури хъана: «Я риш, риш..».