Я не дивлюся телевiзор

Ален Мак
Я не дивлЮся телевізор, так, не хочу,
Не те щоб не цікавили новини,
А  той потік багнюки проти ночі,
Зламати здатен не одну людину.

Не те, щоб було байдуже, ніколи,
Душею осторонь від болю не стояла,
І вірила у диво, та докОли ж?
Немає дива, й вірить перестала.

Чи то такі вже добрі поставали,
Немає покарання можновладцям,
За обіцЯнки, та за їх провали,
Що з них візьмеш, що з ними може статись?!

Стартує виборча компанія на Боса,
Найголовнішого у нашім Домі Татка,
І виє армія „нужденних” стоголоса,
Дорогу розгрібаючи до статків.

І ллються обіцЯнки із бігбордів,
І телевізор від брехні не червоніє,
Так сунуться поближче до народу,
Ті, хто його нужденність „розуміють”.


Що з нами робиться, чому так з нами стало?
Чому краси не бачимо в природи?
Чому гребемо й нам все мало й мало,
 Ледь - ледь при владі - і душа урода.

Я не дивлюся телевізор…