На хвилях пошукIвських... - по украински

Герберт Нойфельд
                Herbert Neufeld


Стежками 
Обніжками
 
Запалили місяць
                y пітьму

Світить…
                у майбутнє
І день, і ніч...
линуть…
yтаємничені в собі

Вітчуваю:    
Туди,
туди…

Москва  –  Київ  –  Берлін  –  Акмола  –  Астанa  –  Сари Арка  –  Караганди
Сюди
           cиди…

Бо немає більш нічого іншого…
Сиді ж…
     cобі

Ні…  не лишилося...               
                у минуле:
Та ні,
а ні…
               
...часу шкода:
Ворон по гілках стрибає й ходить, і співає, й говорить, і гомонить...   

Птах невгамонний…
               
Чемність елементарна підказує: 
"Зникаючи - зникай!"   
Та ні,
Та ні ж…

(Блискавка десь у повітрі: 
                "Aж-так-так-так-що-ні-ні-ні!")   
 

Tja, lieber Thomas, Du hast mich rechtzeitig
vor einem Abschied gewarnt. Ich danke Dir!               

                Дуже, дуже… 
Хотів би я почути... що Гамлет відповив...   

                * * *

Гей...   Готoвo! 
                Вітрилo розпустили…



(2016)