Фiлософiя Фiхте

Игнат Меренков
«Я не = Я, але Я=Не-Я и Не-Я=Я».
Й. Г. Фіхте. «Основа загального науковчення»

В його абетці, у «Науковченні»
Є буква «Я» не-буквою «Не-Я»…
Для українців розтлумачу я.
Цей німець говорив: «Панове вчені!
І Я — НЕ Я, І ХАТА — НЕ МОЯ!».