Uneasy path. неблизкий рай

Натали Ру-Биссо
Uneasy Path
http://stihi.ru/2019/01/07/7345

Uneasy Path
Гера Констан
                Натали Ру-Биссо «Неблизкий рай»
                http://www.stihi.ru/2018/01/15/986

Whilst you’re here I’m faint at every glance,
I feel quake with fear and face with ardour.
In incessant urge I pick at gloves,
Lay to heart a sure of tattler honey.

I’m possessed of darling bent for thou,
Being in daring reverie admiring.
That October serves a splendid turn,
Wintry flares are hardly warms like fire.

Willing I surpass whole sensuous rives
And eschew to flaw your mind so greasy,
Through ordeal wherever hie to path.
Placid pass with you – seems me uneasy.

                07.I.2019

Оригинал:

НЕБЛИЗКИЙ РАЙ

Я слабею, глядя на тебя,
Дрожь в ногах, и жар в лице заметен,
И, перчатки нервно теребя,
Понимаю неизбежность сплетен.

Я больна влечением к тебе,
Вожделенные мечты одолевают,
Наш день встречи в жёлтом октябре,
Тусклые огни лишь согревают.

Как мне превозмочь всех чувств раздрай,
И не пасть в твоих глазах так низко,
Я спаслась бы  даже бегством в рай,
Только, рай с тобою - он не близкий.

10.12.2017