Поят любовью небеса!

Дарья Михаиловна Майская
Навеяно Петром Пенчевым.
Нельзя сказать - перевод?..
....
Небето с цвят
на избеляла риза
хвърля снежинки
по пресъхналата от студ
и жадна за обич Земя...

***********************************

Небесный цвет
Белейшей ризы
Снежинки шлёт на Землю,
Сухую от морозов -
Её поят любовью!
***