Хитрiсть

Поэт Закарпатья Василий Галас
* З почутого дитячого.

Різдво якогось «бога».
А де воно той бог…
Батьки – на заробітках,
нема мені обох.
Знов плакала бабуся –
бо ледь живий дідусь…
І я тому печальний
у ліжку не вкладусь.
Багаті колядують.
А я - вчорашнє їв.
Моя родина - зайва
на торзі глитаїв.
Яке у дідька свято
кому на дні труни…
Нам вигадали «бога»
сіонські хитруни.

Січень 2019