Я - берег...

Евгений Голоюх
Я - берег горньої ріки,
Що стримує стрімкі потоки,
І як птахи злітають роки,
Вкарбовуючись у віки.

Я - вітер своєго життя,
Що сповнює мої вітрила,
І за спиною білі крила,
Для всіх проекцій майбуття.

Я - та родючая земля,
Що для ростка дає наснагу,
Вода, вгамовуюча спрагу,
І наповняюча моря.

Я - намір, що проходить скрізь,
Я - радість ночі і світанку,
Я перетворююся зранку,
На птаху, що долає вись...