Обичаш ли

Петр Пенчев
Обичаш ли-ресници пърхат в твоите ресници
 с нежното им пеперудено трептене.
Тогаз сълзата ви е обща капчица росица
 и устните са в огнедишащо горене.


Обичаш ли-докосването парещо на пръстите
 е изпразване на електрически заряд.
Логика в постъпките отсъства.
Целувките са в празничен наряд.

Обичаш ли-мъчение е чакане до срещата
 с изпращане на милиони ес-ем-еси.
Изгаряне на Любовта във пещите горещи.
Или късмет в домашна баница замесен.

Обичаш ли-изгората не можеш да делиш със никого.
Бодлива ревност някъде във теб пониква.
Обичаш ли - забравяш друго всичко.
Това е трайна болест със която много бързо свикваш.