Отражение

Петр Пенчев
Сравняваш погледа ми
 с лунна светлина...
Но аз веднага искам да оспоря.
Послушай само що говорят хората:
 /това е тяхното им скромно мнение/
Очите ми забиват се във тебе като трънчета.
А светлината лунна
 тук е просто отражение
 на твоят парещ поглед слънчев

24.07.2011 г.
Москва