Нощно пътуване

Петр Пенчев
Плувам с теб по лунната пътека.
В златни люспи е покрито твойто тяло.
Докосвам със ръка крака ти леко
 и в миг сърцето си усещам спряло.

Прегръщам те. Водата се сгъстява.
И дразнейки нахлулите ме чувства
 от потъване дъхът ти ме спасява
 с една целувка влажна и изкустна.

Доплувахме до хоризонта...И обратно:
всекидневният любим маршрут.
После от умората заспах приятно...
Или от усмирилият ме морски звук...

31.07.2011 г.
София