Мечтата

Петр Пенчев
Не ми упорствай,
защото съм непоправим мечтател.
Веднъж
 ще мина под дъгата
 и ще загадая пожелания,
които даже и не се побират
 в твоето съзнание.
А сега,
додето няма дъжд
 и пиленцето слънчево
 златния си пух разпуща
 под форма на пера бодящи,-
горещите му ленти
 в косите ти ще заплета-
да не го изпуснеш.
И се стоплиш...
А аз по калдъръма ще затропам
 по направление на идващия дъжд
 и към дъгата ни...
И ще се изпълни пак за сетен път
 мечтата ми...

24.07.2011 г.
Б. Алекс.