Дощик, дощик капа дрiбненько... Укр. народна пiсня

Лариса Геращенко
Дощик, дощик капає дрібненько…
Я ж думала, я ж думала – запорожець, ненько!

Коли б знала, коли б знала, відкіль  виглядати,
То б найняла, заставила стежку промітати.

Аж він іде, аж він іде, ступає дрібненько,
То ж то милий, то ж то любий, дивітеся, ненько!

Дощик, дощик, аж із стріхи капотить…
Розсердився мій миленький, аж ногами тупотить.

Розсердився, розгнівився мій милий на мене,
А як гляне, - серце в'яне і в його, і в мене!

(Январь, 2019г)