Всеки ден треперя над тревите

Петр Пенчев
Всеки ден треперя над тревите.
Дори кога плевя лехи от троскота.
Поливам ги понякога със сълзите,
които ми изпраща скришом Господ.

Във всяко стръкче чувствам пулса на живота.
Внимавам с пръсти да не го прекърша.
Превръщам се в неземен полиглот
 когато с тях си разговарям на езика кърски.

Искам щом се преродя във нещо ново
 и за живота бабичката ми отреже пъпа,
преди да викна и баща ми каже слово
 да заприличам аз за миг на розовата пъпка.

23.06.2011 г.
Б. Алекс.