Морамо да спасемо оваj град

Драгана Старчевич
Морамо да спасемо
Овај град

Голоруки и пркосни
Заузели смо мостове
Као да играмо коло
И држимо се за руке
Певамо да отерамо зло
И није нас страх
Што ругамо се смрти
Јер она је само трен
Као муња у ноћи

Морамо да спасемо
Овај град

И стежемо га у загрљај
Својим безначајним телима
Нудећи своју крв
За његов живот
Злурадом џелату с неба
Који стиже уз песму сирена
И пљује по нама без краја
Морамо да спасемо
Овај град!


Београд, 13.1.2019.