***

Фикрет Хидиров
ЛУГЬУДА :

Уьткем тир  руьгьдиз
Авайди я ттаб.
Гевил, леббелеб,
Я ац1анвай къаб.

Рик1ин эгьли я,
Кьат1узвайда  гьал.
Абурдиз сейли я,
Гьамга  михьивал.

Вилин нур-экв я
Акур гьакъикъат.
Шегьре хьтин рехъ я,-
Гузвай насигьат.

Гъейрет т1алабдиз,
Туш бат1ул-нагьахъ.
Адалат, герек яз,
Вири крарин гьахъ.

Четиндаз кьериз
Жагъида  жаваб.
Терезд хелериз
Фидай туш азаб.

Напак гаф къилчих,-
Пурунздин гьешам.               
Суфатдиз  къилих,
Жедай туш масан!

Туькьуьл гаф - яргъалд
Алат тийир хъел.
Уьмуьрдин метлеб -
Тазвай хъсан гел!