Подейкують, що вiн ii обманув

Миклош Форма
Подейкують, що він її обманув,
і ще багато чого казали.
А він на її плечі лише раз заснув,
та багатьом лише разу мало.

Вона стільки намріяла за одну ніч.
Вона взагалі – велика мрійниця.
Інша вже втомилася б од мрій-протиріч,
а вона вже ніколи без мрій не обійдеться.

Йому не мріялось і не снилось – просто спав,
і не обманював – він чоловік, а не лихо...
Просто голову на плече поклав
один раз, а їй на все подальше життя – втіха...