Магия слова

Светлана Пригоцкая
  МАГИЯ СЛОВА


Хочется сказать слова хорошие,
Чтоб никто на свете не грустил,
Чтобы человек с тяжёлой ношею
Никогда не выбился из сил...

Чтобы всем светило солнце ясное
На пути к своей святой мечте...
Чтобы расцветали розы красные
И служили вечной красоте!

Чтобы Мир на всей земле главенствовал
И росли защитники-сыны,
Чтобы птицы радовали песнями,
Никогда никто не знал войны...

Чтобы люди были человечнее,
Не могли друг другу сделать зло,
А могли дарить тепло сердечное,
Чтобы всем на свете повезло!

Аутор: Светлана Пригоцкаја
Препев на србски језик: Веселинка Стојковић


Светлана Пригоцкаjа
МАГИЈА РЕЧИ

Хтела бих да кажем речи добре,
Да нико на свету не би туговао,
Да човек тешкоћама ношен
Никада не би погрешио…

Да свима јарко сунце сија
На путу до светог сна…
Да руже цветају црвене   
У служби красоте вечне!

Да свуда влада Мир
И расту синови-чувари,
Да се птице веселе песмама,
Да нико никада за рат не зна… 

Да људи човечнији буду,
Да једни другима не чине зло,
Да се међусобно срцем разумеју,
Да би се све на свету усрећило!


художник: Romero Redondo Vicerte