нiч перед Рiздвом

Юрий Лазирко
ти
світла не жалій
для слів
мій білокрилий херувиме
сьогодні
я себе провів
дорогами пройти
земними

провісна зіронько
гори
тебе
я запалив для того
щоб було видно
що згори
приходять радості
й тривоги

що кожен день
без крапки
"і"
а кожна смерть
глибокий видих
що в болю є
свої краї
а очі
різні
у огиди

і поцілунки
не усі
даються з легкістю
з любові
і терня
у своїй красі
вінчається
з чолом
по слові

по світлім слові
без провин
і прикрім виразі
обличчя
коли заплаче
не один
меча не вийме
жаль покличе

що не вокреснути
ніяк
як і не вибрати
годину
що доля виткана
моя
від пелюшок
до серця спину

то ти
наразі
сповіщай
ділися
одкровенням щирим
що в яслах
сповивають рай
і небо чисте
повне віри

18 Січня 2019