Колибата на татко. Раевци

Петр Пенчев
В чест на близкото столетие на баща ми

 Скрита в рая е колибата ти, татко - Раевци,
сред баири цветни на Балкана Тревненски.
Още помня близките звезди - омайници
 и букетите от билки свежи - еньовдененски.

Ягодите диви - колкото тревите по ливадата
 във сеното на която неумело се целувахме.
Рачетата криви във подмолите на вадите
 дето голи със момичетата ги ловувахме.

След всеки дъжд по дъгите му пълзяхме,
за да хванем за опашката кометата.
Подир пощъклели биволи от бягане заяквахме,
за да продължим на прадедите си щафетата.

Скрита в рая е колибата ти,татко - Раевци,
сред баири цветни на Балкана Тревненски.
Към него няма вече даже указателните знаци.
Съществува само в моите прашни дневници.

08.12.2011 г.
Б. Алекс.