Каква е любовта?

Петр Пенчев
Защо стоя на брега ли?
Прилива чакам,
за да видя
 как жадно морето
 ще изпие при отлива,
ей тези,
капчици кехлибарени
 от слънце оставени
 върху бялата мида,
накъдрена
 от гребена на вълните...
Чак тогаз
 ще повярвам,
че Любовта ни
 е смъртна...

20.12.2011 г.
Б. Алекс.