Живи въглени

Петр Пенчев
Не превръщай най-красивите очи
 във стъклени.
Не превръщай спомените ни
 във въглени.
Не ме засаждай в нива
 от страдания.
Аз искам да остана силен дух
 във мускулесто тяло.
Да те поканя
 не където миналото е умряло,
а в бъдещето
 дето има нови чувства
 и предчувствам
 Любовта,
която сърцата ни ще предусетят
 някъде, че постоянно къкри.
Ти,с най-красивите очи,
които искаш да превърнеш в стъклени.
Не,те в мене постоянно светят
 като шепа живи въглени...

26.12.2011 г.
Б. Алекс.