Завист

Петр Пенчев
Любовта,преминала в ненавист
 да се сравни не може
 даже с тази ярост,
която скрива се във завистта.
Такава ни е участта
 на тези
 дето тихо сме обичали.
А други подир нас са тичали
 и ровили под нашите успехи.
Намирали са своите утехи
 във удоволствия и във вини,
че не могат да почернят
 нашите щастливи дни.
Завистта не знае празник.
Собствените си деца тя мрази,
че не може да е пак дете.
На празните души хамак плете,
за да ги люлее и ласкае.
Завистта покой не знае.
Не искам с мене да се запознае...

19.01.2012 г.
442 Б. Алекс.