Обновка

Вита Вольна
НовЕ вбрання побачити
зібралась вся сім'я:
купила мама платтячко
і донечка сія.
       Вона така гарнесенька,
       вплела в косУ стрічки,
       а платтячко білесеньке
       й по ньому квіточкИ,
       такі барвисто-бархатні,
       як клумба у садку.
       Від них Оксанка в захваті
       й кружляє у танку.
Вже друзі кличуть гратися,
вмовляють так і сяк,
та з платтям розлучатися
не хочеться ніяк:
"Обновку я швидесенько
всім друзям покажу
і платтячко новесеньке
до шафи положу".
       Та так цікаво гратися
       в піску та у м'яча,
       на гойдалці кататися,
       побігати "в квача"!
       Не знала, що за іграми
       так швидко час мине
       й під вечір вже помітила,
       що платтячко брудне.
Оксаночка розгублена:
"Що вдома я скажу?
Як платтячко забруднене
я мамі покажу?"
       Та мама все пробачила,
       а донечка сумна
       і вирішила:"Платтячко
       я пратиму сама!"
       Трудилася гарнесенько -
       ні плямочки ніде,
       а платтячко чистесеньке
       і сяє, як новЕ.

       Ілюстрації Юлії Петренко.