Душата ми е самодива

Петр Пенчев
Не казвайте,че младостта отмина...
натрупват се годините,но нищо...
Да,тялото старее,а в душата-скрита мина
 готова да избухне - радост я разнищва.

И болките си винаги със себе носи,
макар че инак тихо се усмихва.
Добра е,не задава глупави въпроси,
а чувствата ми не облага с лихва.

Навсякъде тя търси вечно красота,
защото и самата много е красива.
Душата в същност е на Любовта вълна.
И грижи се за мене като самодива.

03.02.2012 г.
461 Б. Алекс.