Як жити?

Владимир Евтушенко
     ЯК ЖИТИ?

Думки... це благодать, чі покарання?
Коли, зі сну розбудить пташка рання,
Повинен знову мислити – як жити?
Чі по інеррції котитись, чі творити?

І чі лікується, хоч чімось, ця хвороба?
Чі я повинен розбивати собі лоба,
В молитвах, щоб насправді зрозуміти,
Як в світі цьому, без гріха прожити?