Портрет

Петр Пенчев
Не могат стиховете ми да предадат
 светлината във очите ти прекрасни,
нито устните,от топлината дето ми крадат
 и усмивката ти,що изпълва ме със щастие.

Бях някога художник.Ще създам портрет,
от който всеки да почувства твойте чувства,
пред образа ти нежен да изпитва пиетет -
на жаждата ти за Любов да схване устрема.

Ще смеся на платното светлина и цвят -
радостта ми бурна зрителите да усетят,
че някога докосвал съм лицето ти-брокат.
Затова и на портрета ти очите живо светят.

09.02.2012 г.
478 Б. Алекс.