Букет

Петр Пенчев
Ще ти даря букет от рози Limbo*-
невероятно съчетание на цветове:
охра,изумрут и светложълто - символ
 са на нежността и на любовния повей.

В прозрачност крият полъха на мраз
 и звънтяща светлина от пълнолуние.
Ароматните тичинки им блестят като елмаз
 и по спешност молят ме да те целуна.

В бутон са скрили хиляди загадки -
любовни мисли във спирала до средата.
На моите чувства истински съратници.
Кълнят се в Обич,без значение каква е дата.
--------------------------------------------------
*роза Limbo(итал.)=т.н."жълто-зелена роза"

10.02.2012 г.
480 Б. Алекс.