Стара загора - 2

Петр Пенчев
Със суха ръка ще изтрия
 две горчиви сълзи на позора.
Този факт е така очебиен -
градът не е моя роден - Стара Загора.

Над нас от небето се спуска
 снежен прах кристален - цял кораб.
Улици криви затрупва -
няма нищо общо със Стара Загора.

Край тази река голяма
 не съм целувал първа изгора.
Значи нищо общо няма
 този крайбрежен град със Стара Загора.

Никой зад перде не занича
 и не следи през спусната щора.
Не плаче за мене любимо момиче -
не е града на мечтите ми - Стара Загора.

По борове на Аязмо не пеят птици
 и не цъфти цялата земна флора.
Слънце тракийско не препича
 и няма прохлада като в Стара Загора.

Ти си отражение детско в очите
 на небето синьо над двора.
Град мой,любим и обичан -
град на липите - Стара Загора.

11.02.2012 г.
482 Б. Алекс.